Eklund & Eklund

Resultatet blev mycket lyckat, dels ur ett grafiskt perspektiv men även om man tittar på statistiken över sökordsoptimering och antal besökare.

Eklund & Eklund - Experter på allt inom energi. 

Vår kontakt Emil var den som hörde av sig till oss med ett erbjudande om marknadsföring via Google Ads. Vi fick tidigt ett starkt förtroende för Emil och Mediakonsulterna och än har han inte svikit oss.

Vad har vi gjort?


  • Hemsida & Konverteringsoptimering
  • Logotyp & Grafisk Profil
  • Sökmotoroptimering
  • Google Ads
  • Facebook Ads
Mediakonsulterna Mediakonsulterna

Om Eklund & Eklund

Eklund & Eklund är experter på allt inom energi. 

Vi sätter stort värde på att erbjuda något utöver ett standardprotokoll med obegripliga termer. Vi undviker onödiga utgifter för att kunna erbjuda förmånliga priser och en service där du som kund står i fokus. Vår personal är engagerad och kan hjälpa dig med energideklaration och energibesiktning av fastighet till ett förmånligt pris. Kunskap och erfarenhet är våra ledord och det som vi ständigt arbetar utifrån. 

"Kort och gott förväntar vi oss avkastning på de pengar vi investerar i den digitala marknadsföringen, vilket Mediakonsulterna har lyckats med."

Växa tillsammans

Mediakonsulterna - Vi hjälper företag att växa

2018

2018 etablerades en relation mellan Emil hos Mediakonsulterna och Eklund & Eklund. Mediakonsulterna fick möjligheten genom att sköta annonsering för Google Ads sök att bygga förtroende för kunskapen inom marknadsföring. Målbilden var att generera trafik och konverteringar från Google genom annonsering. För att mäta den annonsering vi startade så sattes även spårning upp via Google Analytics. Annonseringen genererade 46st direktbeställningar via hemsidan vilket var ett mycket lyckat resultat.

2019

Med bakgrund till det goda resultatet var utvecklingen tillsammans en självklarhet. Eklund & Eklund klev i Januari 2019 på en helhetslösning inom Googles produktutbud med hjälp av Mediakonsulterna. Google Ads Display och Remarketing tecknades för att 1. Konvertera besökare som inte valde att beställa eller kontakta dem vid första besöket, och 2. att börja bygga sitt varumärke. Eklund & Eklund var en relativt okänd aktör i det stora hela och såg att konkurrensen blev allt starkare. Den utökade annonseringen resulterade i närmare 1,5 miljon visningar för relevanta målgrupper som identifierats av Mediakonsulterna, såsom husköpare/säljare, fastighetsutvecklare med mera. Antalet webbplatsbesök ökade med 250% och konverteringarna med 313% mot föregående år, minst sagt imponerande siffror.

2019

Redan samma år togs beslut om att bygga en ny hemsida för att öka konverteringsgraden ytterligare. Efter noga genomförd analys av webbplatsbesökarnas beteende och design av hemsidan tog Mediakonsulterna fram en ny version av hemsidan, det vi kallat för Eklund & Eklund webb v1. Detta resulterade i en ökad konverteringsgrad bland samtliga webbplatsbesök med 53% under nästkommande 12 månader.

2020

6 månader efter webb v.1 konstaterade vi att vi behövde klättra bland de organiska sökresultaten och inledde arbetet med Sökmotoroptimering (SEO). I samband med detta valde Mediakonsulterna och Eklund & Eklund även att utveckla en helt ny grafisk profil. En helt ny grafisk identitet togs fram med ny logotyp, ny typografi, färger, grafiska element och allt vad det innebär. tankarna kring webb v.2 kom naturligt som en följd av detta såklart vilken lanserades och det är den som nu är online.

2021

I Mars 2021 hade vi en organisk snittposition på de utvalda sökorden på 34,2. I januari 2022 har vi lyckats klättra till en snittposition på 5,2 med flera första och andra positions placeringar för nyckelord. Under hösten 2021 så har vi tillsammans tagit fram ett koncept för LinkedIn Ads och Content vid sidan av den befintliga strategin för Facebook och Instagram. Arbetet med att öka graden konverterande kunder fortsätter löpande med hjälp konverteringsoptimering och A/B testning av olika landningssidor.

Eklund & Eklunds tidigare logotyp.

Eklund & Eklunds tidigare logotyp.

Eklund & Eklunds tidigare hemsida.

Eklund & Eklunds tidigare hemsida.

Nytt färgschema för Eklund & Eklund.

Nytt färgschema för Eklund & Eklund.

Ny typografi och nya grafiska element.

Ny typografi och nya grafiska element.

Bildspråk och exempel på bra använding av symbol.

Bildspråk och exempel på bra använding av symbol.

Symbolens uppbyggnad.

Den nya symbolens uppbyggnad.

Eklund & Eklunds nya logotyp.

Eklund & Eklunds nya logotyp.

Symboler och märken som kan användas vid olika brandingsammanhang.

Symboler och märken som kan användas vid olika brandingsammanhang.

Eklund & Eklunds nya hemsida.

Eklund & Eklunds nya hemsida. Besök sidan på www.eklundeklund.se.

Kontakta gärna den ansvariga för det här projektet om ni vill veta mer om hur vi kan hjälpa er med era specifika behov.

Emil Lundstedt | Account Manager Emil Lundstedt | Account Manager

Account Manager

Emil Lundstedt

Jag älskar att skapa lönsamma relationer tillsammans med mina kunder, att få vara kreativ och ta fram egna lösningar för kunder som faktiskt generar något av värde och på så vis växa tillsammans är riktigt kul. Inget slår nog att hitta en inte så självklar lösning på en utmaning som sedan genererar tillväxt på något vis.

Du kan också kontakta mig via formuläret nedan!